bij het overlijden van een dierbare dag en nacht bereikbaar: 06 1288 3557

een lijkwade van wikkelgoed

Een zacht en liefdevol alternatief voor een kist.

Wikkelgoed is een leverancier van lijkwades. Dit bedrijf, dat in 2000 is begonnen, biedt een duurzaam alternatief voor het gebruik van een kist: de lijkwade. Een lijkwade is een zachte rechthoekige doek die om een overledene gewikkeld kan worden voor bij een uitvaart of opbaring. Samen met een draagbaar kan deze wade een kist volledig vervangen. Zowel deze draagbaren als de lijkwaden van Wikkelgoed worden gemaakt van biologische, duurzame en Fairtrade materialen.

Ik heb al regelmatig een uitvaart begeleid waarbij de familie de keuze maakte voor een wade in plaats van een kist. Naderhand hoor ik vaak terug dat het zo fijn is dat de wade zo zacht en warm aanvoelt. Terwijl een kist hard en koud is. De kist creëert soms een soort afstand, terwijl de overleden dierbare die in een wade gewikkeld ligt juist als zo dichtbij wordt ervaren. Het is fijn om nog een hand te kunnen leggen op de wade en het contact wat er was nog even echt te voelen.

Wilt u meer weten over Wikkelgoed en hun lijkwaden dan informeer ik u graag. U kunt contact met mij opnemen voor een oriënterend gesprek, of neem een kijkje op de website van Wikkelgoed.

Deel dit bericht:

Andere berichten