bij het overlijden van een dierbare dag en nacht bereikbaar: 06 1288 3557

Natuurbegraven

Natuurbegraven wordt steeds populairder en elk jaar komen er meer natuurbegraafplaatsen bij. Maar hoe bepaal je welke natuurbegraafplaats het best past bij jouw wensen en voorkeuren?

Op een natuurbegraafplaats worden geen permanente grafmonumenten gebruikt. In plaats daarvan wordt er vaak gebruik gemaakt van een platte boomstam waarop de naam van de overledene wordt gebrand en de geboorte- en sterfdata. Deze boomstam wordt in 1-2 jaar weer opgenomen in de natuur. Daarna is het graf nog terug te vinden met de coordinaten die de nabestaanden via een mobiele telefoon kunnen invoeren en zo de exacte locatie kunnen vinden. Verder wordt het hele graf in de natuur opgenomen.

De laatste jaren zijn veel gebieden in ontwikkeling en komen beschikbaar als natuurbegraafplaats. Soms kiezen bestaande begraafplaatsen ervoor een stukje van de begraafplaats aan te wijzen als natuurbegraafplaats. Maar echt in de natuur, in een natuurgebied als onderdeel van het bos of de heide, dat is weer een heel andere ervaring.

Bij de meeste natuurbegraafplaatsen koop je vooraf, bij leven, een graf, zodat je zeker weet dat de plek die je hebt uitgekozen ook beschikbaar is als het zover is. De grafrust bij een natuurbegraafplaats is eeuwigdurend, wat in de praktijk verschilt tussen voor altijd of voor 100 jaar.

Allenatuurbegraafplaatsen.nl helpt je bij het maken van de juiste keuze. Allenatuurbegraafplaatsen.nl inventariseert, vergelijkt en beoordeelt de verschillende natuurbegraafplaatsen in Nederland. Er valt namelijk écht wat te kiezen!

Deel dit bericht:

Andere berichten