bij het overlijden van een dierbare dag en nacht bereikbaar: 06 1288 3557

biologisch rouwboeket

Bloemen als stille schenkers van schoonheid

Schik in Bloemen is een bijzondere bloemenwerkplaats! Het bedrijfje is in 2019 opgericht en werkt volledig met biologische bloemen van het seizoen. De boeketten zijn als een van de eersten in Nederland skal-gecertificeerd. De oprichtster, Jannette Folkertsma, werkt samen met een aantal biologisch gecertificeerde bloementelers. Daarnaast is zij een samenwerkingsovereenkomst met Staatsbosbeheer aangegaan. De gebieden waar geplukt mag worden zijn ook opgenomen in de skal-certificering. Op deze manier kan het seizoen op een natuurlijke manier vervroegd en verlengd worden.

“Bloemen zijn een belangrijk onderdeel van rituelen rondom het sterven van een dierbare.” vertelt Jannette. “Niet iedereen kiest daarvoor. Bijvoorbeeld op de rouwkaart van mijn Beppe stond: Liever geen bloemen. Maar juist van haar had ik de liefde voor bloemen meegekregen. Dat begreep ik niet. Het was de tijd van de Lelietjes der dalen. Oogluikend toegestaan door mijn tantes heb ik haar een tuiltje in haar gevouwen handen gegeven.

Voor mij staan bloemen, het groeien, bloeien, verwelken, zaad-dragen en weer ontkiemen voor de kringloop van het leven. En daarom vind ik het ook zo belangrijk dat deze bloemen biologisch geteeld zijn. Zodat ze werkelijk positief bijdragen aan de levenskringloop en gezondheid van onze toekomstige wereld.

Met de keus voor biologische bloemen op de kist of mand kan de overledene of u als naaste deze kringloop mee mogelijk maken. De bloemen probeer ik naar uw wens of idee te schikken. Hopelijk vind u daarbij steun in uw verdriet door de aanwezigheid van deze stille schenkers van schoonheid.”

Ook voor bloemen thuis of op het werk kun je terecht bij Jannette van Schik in Bloemen.
www.schikinbloemen.nl

Deel dit bericht:

Andere berichten