bij het overlijden van een dierbare dag en nacht bereikbaar: 06 1288 3557

Schaal van wilgentenen

Een schaal van wilgentenen is een mand waarin we de overledene, gewikkeld in een wade (grote doek) kunnen leggen. De baar wordt gemaakt van wilgentenen die verbouwd worden in Nederland. Ook het vlechten van de mand gebeurd in een kleinschalig bedrijf in Noord Holland waar ze op kleine schaal ambachtelijke manden vlechten.  Dat gebeurt bij Mandenmakerij de Mythe en bij de Wilgenstudio.

Bij deze baar wordt begonnen met vlechten bij het hoofd- en voeteneinde en vlechten zo naar elkaar toe. Iedere baar model schaal ziet er weer iets anders uit omdat het proces moeilijker te sturen is dan bij staken vlechtwerk.

Het profiel van de overledene is in de doek zichtbaar in deze schaal omdat die verder open blijft. Als extra mogelijkheid hebben we een bloemendeksel ontwikkeld voor deze schaal. De bloemendeksel bedekt de overledene met een soort raamwerk van wilgentenen waarin bloemen kunnen worden gevlochten of gestoken. Daarvan vindt je meer foto’s in het bericht over de bloemendeksel.

En met een open mand kan het ook prachtig zijn om de overledene de bedekken met een deken van bloemen. Je kunt ook kiezen voor een bloemendeksel over de mand heen.

Deel dit bericht:

Andere berichten