bij het overlijden van een dierbare dag en nacht bereikbaar: 06 1288 3557

rond het overlijden

Tussen overlijden en uitvaart

Het belangrijkste gegeven na een overlijden is het besef dat niet alles direct geregeld hoeft te worden. We nemen rustig de tijd voor elke stap die gezet moet worden en zo komen we langzaam gedurende enkele dagen tot een goede voorbereiding van de afscheidsplechtigheid. Sommige stappen in dit proces zijn moeilijk en pijnlijk, daar zullen we met aandacht bij stil staan.

Gedurende deze dagen zullen er elke dag weer meer dingen besproken en besloten worden en krijgt de dag van het afscheid langzamerhand vorm. Lees verder over de dag van de uitvaart…

Rond het overlijden komt u in een emotionele en intense periode terecht. Er moet veel geregeld worden, er is verdriet en soms boosheid of ongeloof.

Als uitvaartbegeleider kom ik in deze periode in om u hulp te bieden. Dit vraagt om een eerlijke en betrouwbare houding. Ik stel mij daarom open voor alles wat er in deze periode op u af komt.

Samen kijken we wat er moet gebeuren, naar de wensen van uw dierbare en naar uw wensen. Voor iedereen die dat wil zijn er mogelijkheden om te helpen. Een eigen bijdrage aan het afscheid kan helpen om het verlies een plek te kunnen geven. Op welke manier er een bijdrage wordt geleverd staat elke keer weer helemaal open. U kunt veel zelf doen waarbij ik op de achtergrond mee kan kijken of er aan alles gedacht is. En misschien bent u liever zo veel mogelijk met de familie samen en laat u het praktische werk aan mij over.