bij het overlijden van een dierbare dag en nacht bereikbaar: 06 1288 3557

Ervaringen

familie Vis - oktober 2023
familie Vis - oktober 2023Driebergen-Rijsenburg
Lees verder
"In oktober 2023 hebben wij afscheid genomen van onze lieve, bijzondere zus. Direct na haar overlijden was Immanuel voor ons aanwezig om ons bij die eerste moeilijke momenten te ondersteunen. Wij zochten naar een liefdevol, passend afscheid voor zowel de familie als voor haar vrienden en vriendinnen woonachtig in een antroposofische woongroep. Immanuel neemt de tijd, ontzorgt en helpt om ideeen voor het afscheid vorm te geven. Ondanks het verdriet kijken wij terug op een warm, liefdevol afscheid."

antroposofische uitvaart Salvia Lievegoed
familie Wolf - september 2023
familie Wolf - september 2023Utrecht
Lees verder
"In eerste instantie hadden wij kennisgemaakt met een andere uitvaartbegeleidster. Door drukte kon zij niet en heeft zij Immanuel voorgesteld om het over te nemen. Wij hadden ons geen betere ‘vervanging’ kunnen bedenken. Het voelde gelijk goed. Met veel liefde en zorg heeft Immanuel ons door een van de moeilijkste momenten heen geholpen en hebben wij het leven gevierd van mijn vader zoals hij was. In zijn eigen tuin met zijn eigen borreltje met het zonnetje dat voor hem scheen. Wij kijken terug op een verdrietig, maar warm en liefdevol afscheid, mede mogelijk gemaakt door Immanuel en Cat. Heel veel dank hiervoor."

uitvaart in eigen tuin
Dhr. Duivenbode - september 2023
Dhr. Duivenbode - september 2023Hilversum
Lees verder
"Mijn buurman overleed overwacht in september en omdat hij geen familie had hebben een buurvrouw en ik zijn afscheid geregeld. Het was ontzettend fijn om met Immanuel samen te werken, vooral in deze bijzondere omstandigheden. Hij nam de tijd om te luisteren naar het verhaal over onze buurman en dacht mee over hoe we hem een waardig en persoonlijk afscheid konden geven - van locatie, kist, bloemen, fotos en rouwkaart tot aan de afscheidsbijeenkomst zelf en het bijzetten van de asresten op de begraafplaats in Hilversum. Zijn organisatie was feilloos en mede daardoor was het een bijzonder afscheid tezamen met 70+ vrienden, collega's en buren."

uitvaart hilversum antiek
familie Doorenspleet - augustus 2023
familie Doorenspleet - augustus 2023Bussum
Lees verder
"Immanuel is oprecht geïnteresseerd in de mensen om hem heen. Hij sluit op een hele mooie manier aan wat er nodig is en wat de wensen zijn. Ik had het me niet beter, fijner en mooier kunnen wensen hoe alles is verlopen."
familie Grommers - augustus 2023
familie Grommers - augustus 2023Bilthoven
Lees verder
"Toen onze moeder onverwacht overleed en wij Immanuel vroegen om begeleider van de uitvaart te zijn, kon hij meteen komen. Wat heel fijn was. Met warme aandacht, flexibiliteit en openheid heeft hij ons bijgestaan in de dagen na het overlijden en op de achtergrond regelde hij alles tot in de perfectie. Immanuel, veel dank voor jouw lichtvolle en warme betrokkenheid bij het afscheid."
familie van der Kraan - juli 2023
familie van der Kraan - juli 2023Bosch en Duin
Lees verder
"Immanuel heeft ons geweldig geholpen bij de uitvaart van onze moeder. Hij is een prettige rustige man die goed luistert. Hij is goed bereikbaar en zorgzaam. Hij heeft gezorgd dat onze wensen gerealiseerd konden worden en mede hierdoor kijken we terug op een mooi afscheid. Dank Immanuel!"
familie Leeman - van Rhijn - juni 2023
familie Leeman - van Rhijn - juni 2023Amersfoort
Lees verder
"Op 28 juni 2023 heeft Immanuel de uitvaart van onze moeder verzorgd. Ze leed al jaren aan dementie en haar overlijden was weliswaar verdrietig, maar wij gunden haar de rust. Mijn schoonzus had Immanuel eerder aan het werk gezien, en al snel wisten we dat we hem wilden inschakelen voor de uitvaart van onze moeder. We hadden een duidelijk beeld van hoe we die dag wilden laten verlopen, en Immanuel heeft dit uitstekend begrepen en opgepakt. Zijn inbreng was prettig en waardevol, vooral met ideeën waar we zelf nog niet aan hadden gedacht. Hij voelde precies aan wat wij als familie nodig hadden. Bovendien waren de gekozen locaties perfect afgestemd op wie wij zijn als familie. Dankzij zijn rustige en respectvolle werkwijze konden we ons volledig op het afscheid nemen concentreren; hij ontzorgde ons volledig. Immanuel was aanwezig wanneer nodig, maar leek bijna onzichtbaar tijdens de dienst. Ondanks het verdrietige moment kijken we terug op een dag die gek genoeg gezellig en sfeervol was, mede dankzij Immanuel's bijdrage."
familie van der Linden - mei 2023
familie van der Linden - mei 2023Nieuwegein
Lees verder
"Zondag 7 mei 2023 kregen wij bericht dat onze vader, maatje, geheel onverwachts was overleden. Zittend aan tafel wat nu, hoe verder, wat moeten we allemaal regelen? Op dat moment belde onze tante/schoonzus. Zij vertelde over haar ervaring met Immanuel, precies op het juiste moment. We hebben gelijk gebeld en Immanuel kwam dezelfde avond nog. Het voelde meteen kloppend, en zo zijn we samen op weg gegaan. Met liefdevolle aandacht staat er op de website. Hier is geen woord van gelogen. Het voelde gelijkgestemd, mede hierdoor zijn we tot een prachtige/liefdevolle ceremonie gekomen. We voelden ons erg verbonden met elkaar. Door Immanuel zijn inspiratiebronnen hebben we mooie keuzes voor de ceremonie kunnen maken. We kijken terug op een pijnlijk, maar ook zeker op een heel mooi en waardevol afscheid. Immanuel was in deze weken op elk moment aanwezig en toch op de achtergrond. Wij zijn Immanuel erg dankbaar: dat we dit op deze manier samen hebben mogen dragen. Nogmaals dank Immanuel voor de liefdevolle aandacht. Wij hebben diep respect voor jouw zijn."
familie Peper - December 2022
familie Peper - December 2022Leusden
Lees verder
"Tijdens een bijeenkomst m.b.t. palliatieve sedatie kwam ik Immanuel tegen. Hij maakte meteen indruk met zijn zachtaardige, vriendelijke voorkomen en zijn andere kijk op afscheid nemen. Toen onze vader niet veel later overleed, heb ik hem dan ook meteen ingeschakeld. Hij is heerlijk rustig, geeft je alle ruimte voor je verdriet, je verhalen, je vragen en onzekerheden, denkt mee, komt met ideeën en laat je begaan waar het kan. Ik heb het als heel ontspannen ervaren hoe wij ons op de inhoud konden richten en hij op de achtergrond ervoor zorgde dat alles vlot verliep en goed was geregeld. Nergens kwam er 'gedoe'. We voelden ons gesteund en gesterkt en hebben op een fantastiche manier afscheid kunnen nemen van pappa. Dank Immanuel!"

familie Ott - December 2022
familie Ott - December 2022Amersfoort
Lees verder
"Wij kijken met grote tevredenheid terug op de begeleiding van Immanuel. We hadden gelukkig al contact voordat onze moeder overleed. Het voorbereidend gesprek hielp ons drieën om te komen tot een uitvaart die passend was zowel voor onze verschillende wensen als bij mijn moeder. Immanuel hielp op een natuurlijke prettige manier het gesprek hierover. Ook tijdens de uitvaart heeft hij op de achtergrond steunend en dienend de uitvaartdienst begeleid."

familie Hommersen - september 2022
familie Hommersen - september 2022Laren
Lees verder
"Iedereen die het overlijden van een naaste meemaakt, weet hoe belangrijk het is om een uitvaartbegeleider te hebben op wie je in deze emotionele en tegelijk hectische tijd kunt terugvallen, die er voor je is op de momenten dat beslissingen moeten worden genomen, die met je meedenkt, alternatieven aandraagt en op de achtergrond voortdurend onnadrukkelijk aanwezig is. In mijn beleving is de toekomst op uitvaartgebied heel nadrukkelijk aan de kleinschalige uitvaartbegeleiders. En binnen deze categorie aan mensen die je het gevoel geven dat ze niet tegenover maar naast je staan; die behalve hun kennis en ervaring op uitvaartgebied een flinke dosis empathie, invoelingsvermogen en medemenselijkheid meebrengen. Immanuel Baan is zo iemand. Integer, transparant en bovenal een hartelijk en warm invoelend mens. Een fijne steun in moeilijke tijden."
familie Manuel - mei 2022
familie Manuel - mei 2022Amersfoort
Lees verder
"Afgelopen mei ben ik bijgestaan door Nelleke en op de achtergrond Immanuel voor het afscheid van mijn moeder. Ik werd getipt door de IC verpleegkundige. Ik had niemand anders en beter kunnen wensen dan Nelleke. Zij vond direct aansluiting bij ons in een moeilijke situatie. In een week tijd hebben we intensief contact gehad en heeft zij mij, de familie en naasten bijgestaan bij het faciliteren van het afscheid, maar vooral ook bij ons verdriet. Het afscheid was een dag om nooit te vergeten. Ik denk dat mijn moeder nooit heeft kunnen indenken dat dit mogelijk was geweest. Ik ben Nelleke heel dankbaar dat we het op deze manier voor haar hebben kunnen realiseren, zo persoonlijk en zoals ze was. Ik gun iedereen zulke fijne begeleiding bij het organiseren van het afscheid van je naasten."
familie Veenstra - juli 2021
familie Veenstra - juli 2021Amsterdam
Lees verder
"Ik kwam met Immanuel in contact naar aanleiding van het overlijden van mijn moeder. Immanuel heb ik ervaren als integer, rustig, vriendelijk, respectvol en attent. Er is veel aandacht voor nazorg, waaronder een persoonlijk nagesprek enige tijd na de uitvaart. Wat ook prettig was, was dat er bij de voorbereiding op de uitvaart bij hem oog was voor duurzaamheid (waaronder bij de keuze van de kist en de bloemen). Immanuel, nogmaals hartelijk dank voor je goede zorgen destijds."
familie Plat – van Yperen - april 2022
familie Plat – van Yperen - april 2022Amersfoort
Lees verder
"Via een vriendin kwam Immanuel op ons pad.
Voor mijn lief was het belangrijk dat zijn uitvaart in goede handen was, zonder financiële verrassingen en met alle ruimte voor zijn persoonlijke wensen. Twee tellen na onze kennismaking met Immanuel had Immanuel al ons vertrouwen gewonnen.
Met Immanuel's geduld en meedenken kreeg mijn man het afscheid dat bij hem paste en we voor ogen hadden. Ook voor mij en de (klein)kinderen was Immanuel er. Met aandacht en zorg, rituelen en (prenten)boeken.
Met een natuurlijke vanzelfsprekendheid voegde Immanuel bij ons in na het overlijden van mijn man. Op een bescheiden manier koerste hij ons door de dagen na het overlijden.
Ontroerend vond ik het ook hoe Immanuel bij de uitvaart vertelde over de kennismaking met mijn lief en mij. Een blijk van een goede observator met mensenkennis. Bij het condoleren zorgde hij ervoor dat ik overeind bleef. Immanuel is een natuurtalent en doet wat hij doet met liefdevolle aandacht!"
Familie Keijer - februari 2022
Familie Keijer - februari 2022Hilversum
Lees verder
"Vorige maand heeft Immanuel de uitvaart van mijn moeder begeleid. Hij heeft ons als familie uitermate prettig, persoonlijk en met kennis van zaken bijgestaan. Mede door zijn begeleiding en zijn rustige aanwezigheid kijken wij terug op een zeer mooi afscheid. Nogmaals, zeer veel dank Immanuel!"
Familie Meijs - januari 2022
Familie Meijs - januari 2022Essen
Lees verder
"Immanuel was de uitvaartbegeleider bij het overlijden van mijn man. Begeleiding had ik echt nodig, mijn man wilde thuis sterven, werd thuis opgebaard en er waren beperkingen ten aanzien van het aantal mensen dat de uitvaart kon bijwonen. Vanaf voor het sterven tot en met de nabespreking heb ik me gesteund gevoeld. Alles kon gevraagd worden, Immanuel was heel goed bereikbaar en altijd aanwezig bij de verschillende stappen die dan gezet moeten worden. Even een goed idee voor de kaart, een goed gesprek, precies de materialen die nodig waren, alles was voor elkaar en dan met veel begrip, geduld en inlevingsvermogen.

De uitvaart zelf was heel goed verzorgd, terwijl ik ver weg woon. De begeleidende mensen, de aansturing, alles verliep zoals het was voorbereid. Immanuel heel correct en respectvol handelend en sprekend en mij het gevoel gevend dat alles goed zou verlopen. Afscheid nemen is moeilijk, kwetsbaar ook. Als je dan een uitvaartbegeleider vindt zoals ik die had, dan wordt dat moeilijke zoveel mogelijk verzacht."
Familie Tijssen - december 2021
Familie Tijssen - december 2021Oosterbeek
Lees verder
"Toen Hugo, mijn echtgenoot, onze vader en vriend, na een kort ziekbed onverwacht snel overleed, heeft Immanuel ons op een hele fijne manier bijgestaan. Hij was betrokken en rustig aanwezig; hij benaderde ons op persoonlijke wijze, het contact was niet formeel maar inlevend en Immanuel was flexibel in het vinden van oplossingen. Het opbaren thuis (met graszoden uit eigen tuin) en het vormgeven van de uitvaart paste daardoor helemaal bij Hugo en bij ons. Ook had hij aandacht voor de kleinkinderen en een mooie verrassingsdoos waarmee ze konden spelen en hun belevenissen aan het sterven van hun opa konden doorleven. Mede dankzij Immanuel werd het een bijzonder afscheid en afscheidsweek, die paste bij de kunstzinnigheid en spiritualiteit van Hugo."
Familie Sinnige - november 2021
Familie Sinnige - november 2021Amersfoort
Lees verder
“In november hebben mijn broer en ik voor het eerst kennisgemaakt met Immanuel Baan tijdens een oriënterend gesprek over de vele mogelijkheden voor de uitvaart van onze moeder, die plotseling erg achteruitging.Toen wij duurzaamheid als een wens van onze moeder noemden, liet Immanuel ons foto’s zien van een wilgenmand en een hennep gewaad. De rouwbakfiets vonden wij ook een geweldig idee, vooral omdat onze moeder haar hele leven bijna alles op de fiets had gedaan.Toen zij de volgende dag overleed, gaf Immanuel ons alle ruimte om nog even een paar uur alleen met onze moeder te zijn. Hij nam daarna alle tijd om haar samen met mij heel liefdevol te wassen en mooi op te baren.Wanneer bleek dat het crematorium geen plek had voor de uitvaartdienst, ging Immanuel op zoek en vond een heel passend alternatief, dat zelfs beter werkte voor wat wij in gedachten hadden.Dankzij het geduld, de deskundigheid en rustige benadering van Immanuel, kunnen wij terugkijken op een heel bijzondere uitvaart voor onze moeder, helemaal in haar stijl.”
Familie de Zwaan - augustus 2021
Familie de Zwaan - augustus 2021Veenendaal
Lees verder
"Een jaar geleden is onze vader van ruim 92 jaar overleden. Het was heel prettig om Immanuel als begeleider van het uitvaart proces in ons midden te hebben. Onze wensen werden gehoord en konden vervuld worden. Heel fijn ook dat Immanuel net die extra aandacht had voor zaken waar we zelf niet aan gedacht hadden. Ook had hij oog voor wat mijn "stoere" moeder nodig had, die extra aandacht deed haar goed. Vandaag hebben we de as uitgestrooid en kijken we terug op een goed afscheid van mijn vader.
Heel hartelijk dank voor je enorme betrokkenheid"
Familie Wijsman - juli 2021
Familie Wijsman - juli 2021Amersfoort
Lees verder
"Immanuel heeft ons bij het begeleiden van de uitvaart van onze moeder erg fijn geholpen. Zijn rustige en belangstellende stijl van communiceren en het geven van ruimte voor hetgeen wij zo voor ons zagen, heeft geleid tot een hele mooie en intieme uitvaart. Gehouden buiten in de boomgaard, van de Theetuin Heyligenberg in Leusden. Een mooie en rustige buitenlocatie. De samenwerking met Immanuel hebben we als zeer prettig ervaren. Zijn belangstelling en betrokkenheid gaven lucht en licht aan de uitvaart. Dankjewel Immanuel!"

Familie Selman - februari 2021
Familie Selman - februari 2021Houten
Lees verder
"Immanuel heeft de uitvaart van mijn schoonmoeder begeleid. "Met liefdevolle aandacht" maakt hij helemaal waar. Immanuel, bedankt voor jouw prettige en rustige begeleiding."
Familie Den Herder - januari 2021
Familie Den Herder - januari 2021Zutphen
Lees verder
"Onze meervoudig gehandicapte dochter is eind januari plotseling overleden. Wij zijn heel erg blij dat Immanuel ons heeft begeleid in de dagen na het overlijden en bij de uitvaart. Het was voor Immanuel een geheel nieuwe situatie om samen te werken met ouders en twaalf broers en zusters. Hij gaf ons alle ruimte om deze uitvaart geheel op ons eigen wijze vorm te geven met elkaar, met zo min mogelijk inmenging van buitenaf. Wij zijn hem zeer dankbaar voor de wijze waarop hij dit heeft gedaan."
Familie Palfrey - januari 2021
Familie Palfrey - januari 2021Amsterdam
Lees verder
"Onze moeder was als de grond onder onze voeten. Toen zij plotseling overleed voelde het alsof de bodem onder ons wegzakte. In deze roerige tijd begeleidde Immanuel ons met onbevangen rust en deskundigheid in het vormgeven van een passend afscheid. Hij ontfermde zich over de fysieke processen van onze overleden moeder en gaf subtiele aanzetten voor onze rouwverwerking. Ook voor onze kinderen kregen wij vele handreikingen. Immanuel is zowel door zijn persoonlijkheid als door zijn natuurlijke alomvattende benadering van ‘afscheid nemen’ een baken geweest tijdens dit precaire gebeuren. Zijn kracht is, zodanig te kunnen afstemmen, dat de uitvaart in volledige vrijheid gekozen kan worden en voor elke situatie precies vormgegeven kan worden vanuit de wensen en behoeften van de nabestaanden. Zijn flexibiliteit en vermogen om nabestaanden in een dergelijke situatie tot hun intuïtie te laten komen, zodat zij een eigen afscheid kunnen vormgeven (ook al hebben ze hier niet eerder over nagedacht), is bewonderenswaardig.
Wij zijn dankbaar dat het afscheid van onze moeder ‘in Immanuel’s handen lag’. "
Familie De Waele - augustus 2020
Familie De Waele - augustus 2020Amersfoort
Lees verder
"Immanuel Baan heeft ons met betrokkenheid en echte aandacht bijgestaan. In de voorbereiding, tijdens, en ook na de uitvaart."
Familie van IJzendoorn - juni 2020
Familie van IJzendoorn - juni 2020Nijmegen
Lees verder
"Immanuel is een heel prettige man die goed afstemt in het contact. Hij heeft er voor gezorgd dat we in corona tijd een heel mooi en waardig afscheid (in de buitenlucht) konden houden voor mijn moeder. Praktisch was alles heel erg goed geregeld, maar er was ook aandacht voor ons en ons verdriet. We hopen hem natuurlijk niet op korte termijn weer nodig te hebben, maar raden hem zeker aan iedereen aan."
Familie Van Eijk - juni 2020
Familie Van Eijk - juni 2020Baexem
Lees verder
"Afgelopen mei was de uitvaart van onze vader/schoonvader, waarbij Immanuel met zijn bakfiets hem van huis uit naar het crematorium heeft gefietst. Het was prachtig en Immanuel was prettig om in het gezelschap erbij te hebben. Mede dankzij zijn bijdrage hebben we hele mooie herinneringen aan deze dag ! Bedankt!"
Familie van Oosterom - juni 2019
Familie van Oosterom - juni 2019Zeist
Lees verder
"Immanuel Baan heeft afgelopen juni de uitvaart van onze moeder verzorgd. Hij heeft ons rustig en met veel aandacht begeleid in alle keuzes en we konden aangeven wat we graag wilden. Veel dank, Immanuel!"
familie Vis - oktober 2023
familie Vis - oktober 2023Driebergen-Rijsenburg
Lees verder
"In oktober 2023 hebben wij afscheid genomen van onze lieve, bijzondere zus. Direct na haar overlijden was Immanuel voor ons aanwezig om ons bij die eerste moeilijke momenten te ondersteunen. Wij zochten naar een liefdevol, passend afscheid voor zowel de familie als voor haar vrienden en vriendinnen woonachtig in een antroposofische woongroep. Immanuel neemt de tijd, ontzorgt en helpt om ideeen voor het afscheid vorm te geven. Ondanks het verdriet kijken wij terug op een warm, liefdevol afscheid."

antroposofische uitvaart Salvia Lievegoed
familie Wolf - september 2023
familie Wolf - september 2023Utrecht
Lees verder
"In eerste instantie hadden wij kennisgemaakt met een andere uitvaartbegeleidster. Door drukte kon zij niet en heeft zij Immanuel voorgesteld om het over te nemen. Wij hadden ons geen betere ‘vervanging’ kunnen bedenken. Het voelde gelijk goed. Met veel liefde en zorg heeft Immanuel ons door een van de moeilijkste momenten heen geholpen en hebben wij het leven gevierd van mijn vader zoals hij was. In zijn eigen tuin met zijn eigen borreltje met het zonnetje dat voor hem scheen. Wij kijken terug op een verdrietig, maar warm en liefdevol afscheid, mede mogelijk gemaakt door Immanuel en Cat. Heel veel dank hiervoor."

uitvaart in eigen tuin
Dhr. Duivenbode - september 2023
Dhr. Duivenbode - september 2023Hilversum
Lees verder
"Mijn buurman overleed overwacht in september en omdat hij geen familie had hebben een buurvrouw en ik zijn afscheid geregeld. Het was ontzettend fijn om met Immanuel samen te werken, vooral in deze bijzondere omstandigheden. Hij nam de tijd om te luisteren naar het verhaal over onze buurman en dacht mee over hoe we hem een waardig en persoonlijk afscheid konden geven - van locatie, kist, bloemen, fotos en rouwkaart tot aan de afscheidsbijeenkomst zelf en het bijzetten van de asresten op de begraafplaats in Hilversum. Zijn organisatie was feilloos en mede daardoor was het een bijzonder afscheid tezamen met 70+ vrienden, collega's en buren."

uitvaart hilversum antiek
familie Doorenspleet - augustus 2023
familie Doorenspleet - augustus 2023Bussum
Lees verder
"Immanuel is oprecht geïnteresseerd in de mensen om hem heen. Hij sluit op een hele mooie manier aan wat er nodig is en wat de wensen zijn. Ik had het me niet beter, fijner en mooier kunnen wensen hoe alles is verlopen."
familie Grommers - augustus 2023
familie Grommers - augustus 2023Bilthoven
Lees verder
"Toen onze moeder onverwacht overleed en wij Immanuel vroegen om begeleider van de uitvaart te zijn, kon hij meteen komen. Wat heel fijn was. Met warme aandacht, flexibiliteit en openheid heeft hij ons bijgestaan in de dagen na het overlijden en op de achtergrond regelde hij alles tot in de perfectie. Immanuel, veel dank voor jouw lichtvolle en warme betrokkenheid bij het afscheid."
familie van der Kraan - juli 2023
familie van der Kraan - juli 2023Bosch en Duin
Lees verder
"Immanuel heeft ons geweldig geholpen bij de uitvaart van onze moeder. Hij is een prettige rustige man die goed luistert. Hij is goed bereikbaar en zorgzaam. Hij heeft gezorgd dat onze wensen gerealiseerd konden worden en mede hierdoor kijken we terug op een mooi afscheid. Dank Immanuel!"
familie Leeman - van Rhijn - juni 2023
familie Leeman - van Rhijn - juni 2023Amersfoort
Lees verder
"Op 28 juni 2023 heeft Immanuel de uitvaart van onze moeder verzorgd. Ze leed al jaren aan dementie en haar overlijden was weliswaar verdrietig, maar wij gunden haar de rust. Mijn schoonzus had Immanuel eerder aan het werk gezien, en al snel wisten we dat we hem wilden inschakelen voor de uitvaart van onze moeder. We hadden een duidelijk beeld van hoe we die dag wilden laten verlopen, en Immanuel heeft dit uitstekend begrepen en opgepakt. Zijn inbreng was prettig en waardevol, vooral met ideeën waar we zelf nog niet aan hadden gedacht. Hij voelde precies aan wat wij als familie nodig hadden. Bovendien waren de gekozen locaties perfect afgestemd op wie wij zijn als familie. Dankzij zijn rustige en respectvolle werkwijze konden we ons volledig op het afscheid nemen concentreren; hij ontzorgde ons volledig. Immanuel was aanwezig wanneer nodig, maar leek bijna onzichtbaar tijdens de dienst. Ondanks het verdrietige moment kijken we terug op een dag die gek genoeg gezellig en sfeervol was, mede dankzij Immanuel's bijdrage."
familie van der Linden - mei 2023
familie van der Linden - mei 2023Nieuwegein
Lees verder
"Zondag 7 mei 2023 kregen wij bericht dat onze vader, maatje, geheel onverwachts was overleden. Zittend aan tafel wat nu, hoe verder, wat moeten we allemaal regelen? Op dat moment belde onze tante/schoonzus. Zij vertelde over haar ervaring met Immanuel, precies op het juiste moment. We hebben gelijk gebeld en Immanuel kwam dezelfde avond nog. Het voelde meteen kloppend, en zo zijn we samen op weg gegaan. Met liefdevolle aandacht staat er op de website. Hier is geen woord van gelogen. Het voelde gelijkgestemd, mede hierdoor zijn we tot een prachtige/liefdevolle ceremonie gekomen. We voelden ons erg verbonden met elkaar. Door Immanuel zijn inspiratiebronnen hebben we mooie keuzes voor de ceremonie kunnen maken. We kijken terug op een pijnlijk, maar ook zeker op een heel mooi en waardevol afscheid. Immanuel was in deze weken op elk moment aanwezig en toch op de achtergrond. Wij zijn Immanuel erg dankbaar: dat we dit op deze manier samen hebben mogen dragen. Nogmaals dank Immanuel voor de liefdevolle aandacht. Wij hebben diep respect voor jouw zijn."
familie Peper - December 2022
familie Peper - December 2022Leusden
Lees verder
"Tijdens een bijeenkomst m.b.t. palliatieve sedatie kwam ik Immanuel tegen. Hij maakte meteen indruk met zijn zachtaardige, vriendelijke voorkomen en zijn andere kijk op afscheid nemen. Toen onze vader niet veel later overleed, heb ik hem dan ook meteen ingeschakeld. Hij is heerlijk rustig, geeft je alle ruimte voor je verdriet, je verhalen, je vragen en onzekerheden, denkt mee, komt met ideeën en laat je begaan waar het kan. Ik heb het als heel ontspannen ervaren hoe wij ons op de inhoud konden richten en hij op de achtergrond ervoor zorgde dat alles vlot verliep en goed was geregeld. Nergens kwam er 'gedoe'. We voelden ons gesteund en gesterkt en hebben op een fantastiche manier afscheid kunnen nemen van pappa. Dank Immanuel!"

familie Ott - December 2022
familie Ott - December 2022Amersfoort
Lees verder
"Wij kijken met grote tevredenheid terug op de begeleiding van Immanuel. We hadden gelukkig al contact voordat onze moeder overleed. Het voorbereidend gesprek hielp ons drieën om te komen tot een uitvaart die passend was zowel voor onze verschillende wensen als bij mijn moeder. Immanuel hielp op een natuurlijke prettige manier het gesprek hierover. Ook tijdens de uitvaart heeft hij op de achtergrond steunend en dienend de uitvaartdienst begeleid."

familie Hommersen - september 2022
familie Hommersen - september 2022Laren
Lees verder
"Iedereen die het overlijden van een naaste meemaakt, weet hoe belangrijk het is om een uitvaartbegeleider te hebben op wie je in deze emotionele en tegelijk hectische tijd kunt terugvallen, die er voor je is op de momenten dat beslissingen moeten worden genomen, die met je meedenkt, alternatieven aandraagt en op de achtergrond voortdurend onnadrukkelijk aanwezig is. In mijn beleving is de toekomst op uitvaartgebied heel nadrukkelijk aan de kleinschalige uitvaartbegeleiders. En binnen deze categorie aan mensen die je het gevoel geven dat ze niet tegenover maar naast je staan; die behalve hun kennis en ervaring op uitvaartgebied een flinke dosis empathie, invoelingsvermogen en medemenselijkheid meebrengen. Immanuel Baan is zo iemand. Integer, transparant en bovenal een hartelijk en warm invoelend mens. Een fijne steun in moeilijke tijden."
familie Manuel - mei 2022
familie Manuel - mei 2022Amersfoort
Lees verder
"Afgelopen mei ben ik bijgestaan door Nelleke en op de achtergrond Immanuel voor het afscheid van mijn moeder. Ik werd getipt door de IC verpleegkundige. Ik had niemand anders en beter kunnen wensen dan Nelleke. Zij vond direct aansluiting bij ons in een moeilijke situatie. In een week tijd hebben we intensief contact gehad en heeft zij mij, de familie en naasten bijgestaan bij het faciliteren van het afscheid, maar vooral ook bij ons verdriet. Het afscheid was een dag om nooit te vergeten. Ik denk dat mijn moeder nooit heeft kunnen indenken dat dit mogelijk was geweest. Ik ben Nelleke heel dankbaar dat we het op deze manier voor haar hebben kunnen realiseren, zo persoonlijk en zoals ze was. Ik gun iedereen zulke fijne begeleiding bij het organiseren van het afscheid van je naasten."
familie Veenstra - juli 2021
familie Veenstra - juli 2021Amsterdam
Lees verder
"Ik kwam met Immanuel in contact naar aanleiding van het overlijden van mijn moeder. Immanuel heb ik ervaren als integer, rustig, vriendelijk, respectvol en attent. Er is veel aandacht voor nazorg, waaronder een persoonlijk nagesprek enige tijd na de uitvaart. Wat ook prettig was, was dat er bij de voorbereiding op de uitvaart bij hem oog was voor duurzaamheid (waaronder bij de keuze van de kist en de bloemen). Immanuel, nogmaals hartelijk dank voor je goede zorgen destijds."
familie Plat – van Yperen - april 2022
familie Plat – van Yperen - april 2022Amersfoort
Lees verder
"Via een vriendin kwam Immanuel op ons pad.
Voor mijn lief was het belangrijk dat zijn uitvaart in goede handen was, zonder financiële verrassingen en met alle ruimte voor zijn persoonlijke wensen. Twee tellen na onze kennismaking met Immanuel had Immanuel al ons vertrouwen gewonnen.
Met Immanuel's geduld en meedenken kreeg mijn man het afscheid dat bij hem paste en we voor ogen hadden. Ook voor mij en de (klein)kinderen was Immanuel er. Met aandacht en zorg, rituelen en (prenten)boeken.
Met een natuurlijke vanzelfsprekendheid voegde Immanuel bij ons in na het overlijden van mijn man. Op een bescheiden manier koerste hij ons door de dagen na het overlijden.
Ontroerend vond ik het ook hoe Immanuel bij de uitvaart vertelde over de kennismaking met mijn lief en mij. Een blijk van een goede observator met mensenkennis. Bij het condoleren zorgde hij ervoor dat ik overeind bleef. Immanuel is een natuurtalent en doet wat hij doet met liefdevolle aandacht!"
Familie Keijer - februari 2022
Familie Keijer - februari 2022Hilversum
Lees verder
"Vorige maand heeft Immanuel de uitvaart van mijn moeder begeleid. Hij heeft ons als familie uitermate prettig, persoonlijk en met kennis van zaken bijgestaan. Mede door zijn begeleiding en zijn rustige aanwezigheid kijken wij terug op een zeer mooi afscheid. Nogmaals, zeer veel dank Immanuel!"
Familie Meijs - januari 2022
Familie Meijs - januari 2022Essen
Lees verder
"Immanuel was de uitvaartbegeleider bij het overlijden van mijn man. Begeleiding had ik echt nodig, mijn man wilde thuis sterven, werd thuis opgebaard en er waren beperkingen ten aanzien van het aantal mensen dat de uitvaart kon bijwonen. Vanaf voor het sterven tot en met de nabespreking heb ik me gesteund gevoeld. Alles kon gevraagd worden, Immanuel was heel goed bereikbaar en altijd aanwezig bij de verschillende stappen die dan gezet moeten worden. Even een goed idee voor de kaart, een goed gesprek, precies de materialen die nodig waren, alles was voor elkaar en dan met veel begrip, geduld en inlevingsvermogen.

De uitvaart zelf was heel goed verzorgd, terwijl ik ver weg woon. De begeleidende mensen, de aansturing, alles verliep zoals het was voorbereid. Immanuel heel correct en respectvol handelend en sprekend en mij het gevoel gevend dat alles goed zou verlopen. Afscheid nemen is moeilijk, kwetsbaar ook. Als je dan een uitvaartbegeleider vindt zoals ik die had, dan wordt dat moeilijke zoveel mogelijk verzacht."
Familie Tijssen - december 2021
Familie Tijssen - december 2021Oosterbeek
Lees verder
"Toen Hugo, mijn echtgenoot, onze vader en vriend, na een kort ziekbed onverwacht snel overleed, heeft Immanuel ons op een hele fijne manier bijgestaan. Hij was betrokken en rustig aanwezig; hij benaderde ons op persoonlijke wijze, het contact was niet formeel maar inlevend en Immanuel was flexibel in het vinden van oplossingen. Het opbaren thuis (met graszoden uit eigen tuin) en het vormgeven van de uitvaart paste daardoor helemaal bij Hugo en bij ons. Ook had hij aandacht voor de kleinkinderen en een mooie verrassingsdoos waarmee ze konden spelen en hun belevenissen aan het sterven van hun opa konden doorleven. Mede dankzij Immanuel werd het een bijzonder afscheid en afscheidsweek, die paste bij de kunstzinnigheid en spiritualiteit van Hugo."
Familie Sinnige - november 2021
Familie Sinnige - november 2021Amersfoort
Lees verder
“In november hebben mijn broer en ik voor het eerst kennisgemaakt met Immanuel Baan tijdens een oriënterend gesprek over de vele mogelijkheden voor de uitvaart van onze moeder, die plotseling erg achteruitging.Toen wij duurzaamheid als een wens van onze moeder noemden, liet Immanuel ons foto’s zien van een wilgenmand en een hennep gewaad. De rouwbakfiets vonden wij ook een geweldig idee, vooral omdat onze moeder haar hele leven bijna alles op de fiets had gedaan.Toen zij de volgende dag overleed, gaf Immanuel ons alle ruimte om nog even een paar uur alleen met onze moeder te zijn. Hij nam daarna alle tijd om haar samen met mij heel liefdevol te wassen en mooi op te baren.Wanneer bleek dat het crematorium geen plek had voor de uitvaartdienst, ging Immanuel op zoek en vond een heel passend alternatief, dat zelfs beter werkte voor wat wij in gedachten hadden.Dankzij het geduld, de deskundigheid en rustige benadering van Immanuel, kunnen wij terugkijken op een heel bijzondere uitvaart voor onze moeder, helemaal in haar stijl.”
Familie de Zwaan - augustus 2021
Familie de Zwaan - augustus 2021Veenendaal
Lees verder
"Een jaar geleden is onze vader van ruim 92 jaar overleden. Het was heel prettig om Immanuel als begeleider van het uitvaart proces in ons midden te hebben. Onze wensen werden gehoord en konden vervuld worden. Heel fijn ook dat Immanuel net die extra aandacht had voor zaken waar we zelf niet aan gedacht hadden. Ook had hij oog voor wat mijn "stoere" moeder nodig had, die extra aandacht deed haar goed. Vandaag hebben we de as uitgestrooid en kijken we terug op een goed afscheid van mijn vader.
Heel hartelijk dank voor je enorme betrokkenheid"
Familie Wijsman - juli 2021
Familie Wijsman - juli 2021Amersfoort
Lees verder
"Immanuel heeft ons bij het begeleiden van de uitvaart van onze moeder erg fijn geholpen. Zijn rustige en belangstellende stijl van communiceren en het geven van ruimte voor hetgeen wij zo voor ons zagen, heeft geleid tot een hele mooie en intieme uitvaart. Gehouden buiten in de boomgaard, van de Theetuin Heyligenberg in Leusden. Een mooie en rustige buitenlocatie. De samenwerking met Immanuel hebben we als zeer prettig ervaren. Zijn belangstelling en betrokkenheid gaven lucht en licht aan de uitvaart. Dankjewel Immanuel!"

Familie Selman - februari 2021
Familie Selman - februari 2021Houten
Lees verder
"Immanuel heeft de uitvaart van mijn schoonmoeder begeleid. "Met liefdevolle aandacht" maakt hij helemaal waar. Immanuel, bedankt voor jouw prettige en rustige begeleiding."
Familie Den Herder - januari 2021
Familie Den Herder - januari 2021Zutphen
Lees verder
"Onze meervoudig gehandicapte dochter is eind januari plotseling overleden. Wij zijn heel erg blij dat Immanuel ons heeft begeleid in de dagen na het overlijden en bij de uitvaart. Het was voor Immanuel een geheel nieuwe situatie om samen te werken met ouders en twaalf broers en zusters. Hij gaf ons alle ruimte om deze uitvaart geheel op ons eigen wijze vorm te geven met elkaar, met zo min mogelijk inmenging van buitenaf. Wij zijn hem zeer dankbaar voor de wijze waarop hij dit heeft gedaan."
Familie Palfrey - januari 2021
Familie Palfrey - januari 2021Amsterdam
Lees verder
"Onze moeder was als de grond onder onze voeten. Toen zij plotseling overleed voelde het alsof de bodem onder ons wegzakte. In deze roerige tijd begeleidde Immanuel ons met onbevangen rust en deskundigheid in het vormgeven van een passend afscheid. Hij ontfermde zich over de fysieke processen van onze overleden moeder en gaf subtiele aanzetten voor onze rouwverwerking. Ook voor onze kinderen kregen wij vele handreikingen. Immanuel is zowel door zijn persoonlijkheid als door zijn natuurlijke alomvattende benadering van ‘afscheid nemen’ een baken geweest tijdens dit precaire gebeuren. Zijn kracht is, zodanig te kunnen afstemmen, dat de uitvaart in volledige vrijheid gekozen kan worden en voor elke situatie precies vormgegeven kan worden vanuit de wensen en behoeften van de nabestaanden. Zijn flexibiliteit en vermogen om nabestaanden in een dergelijke situatie tot hun intuïtie te laten komen, zodat zij een eigen afscheid kunnen vormgeven (ook al hebben ze hier niet eerder over nagedacht), is bewonderenswaardig.
Wij zijn dankbaar dat het afscheid van onze moeder ‘in Immanuel’s handen lag’. "
Familie De Waele - augustus 2020
Familie De Waele - augustus 2020Amersfoort
Lees verder
"Immanuel Baan heeft ons met betrokkenheid en echte aandacht bijgestaan. In de voorbereiding, tijdens, en ook na de uitvaart."
Familie van IJzendoorn - juni 2020
Familie van IJzendoorn - juni 2020Nijmegen
Lees verder
"Immanuel is een heel prettige man die goed afstemt in het contact. Hij heeft er voor gezorgd dat we in corona tijd een heel mooi en waardig afscheid (in de buitenlucht) konden houden voor mijn moeder. Praktisch was alles heel erg goed geregeld, maar er was ook aandacht voor ons en ons verdriet. We hopen hem natuurlijk niet op korte termijn weer nodig te hebben, maar raden hem zeker aan iedereen aan."
Familie Van Eijk - juni 2020
Familie Van Eijk - juni 2020Baexem
Lees verder
"Afgelopen mei was de uitvaart van onze vader/schoonvader, waarbij Immanuel met zijn bakfiets hem van huis uit naar het crematorium heeft gefietst. Het was prachtig en Immanuel was prettig om in het gezelschap erbij te hebben. Mede dankzij zijn bijdrage hebben we hele mooie herinneringen aan deze dag ! Bedankt!"
Familie van Oosterom - juni 2019
Familie van Oosterom - juni 2019Zeist
Lees verder
"Immanuel Baan heeft afgelopen juni de uitvaart van onze moeder verzorgd. Hij heeft ons rustig en met veel aandacht begeleid in alle keuzes en we konden aangeven wat we graag wilden. Veel dank, Immanuel!"

Wil je jouw ervaring met ons delen? Dat helpt andere families namelijk om de begeleiding te kiezen die echt bij hen past. 

Je kunt jouw ervaring  achterlaten op een van de onderstaande platformen of ons een mail sturen, dan komt het alleen op de website en niet op social media. Alvast heel veel dank daarvoor omdat je andere familie en mij hiermee helpt.