• Bij overlijden van een dierbare dag en nacht bereikbaar: 06 1288 3557

Opbaren

Het fysieke afscheid vorm geven

Opbaren

Opbaren 1024 342 Immanuel Baan Uitvaartbegeleiding

Een belangrijke keuze is de plaats van de opbaring. Op welke plek wilt u in de komende dagen afscheid nemen van uw dierbare? Welke omgeving biedt daar de juiste sfeer voor, zodat u in alle rust nog bij de overledene kunt zijn?

Een opbaring thuis biedt veel mogelijkheden maar is misschien niet in elke situatie mogelijk. Er zijn vele verschillende mogelijkheden die we kunnen onderzoeken als dit aan de orde komt. Samen mogen we de wensen van de overledene en uw wensen zo veel mogelijk een plek geven.

Er zijn ook andere mogelijkheden voor een opbaring, bijvoorbeeld in een rouwcentrum of een rouwkamer. Vaak biedt ook een kerk een mogelijkheid tot opbaren. Ook een tent in de tuin kan soms een uitkomst bieden. Samen kijken we wat er past bij u en bij degene van wie u afscheid moeten nemen.

Als de verzorging en opbaring zijn afgerond komt er een periode tussen het overlijden en de uitvaart waarin veel moet gebeuren. Juist in deze periode is het belangrijk om ook de tijd te nemen voor de gedachten en emoties die zich nu voordoen. Lees verder over de periode tussen het overlijden en de uitvaart..