bij het overlijden van een dierbare dag en nacht bereikbaar: 06 1288 3557

Rond het overlijden

Rond het overlijden van een dierbare zijn er soms veel momenten waarop er keuzes gemaakt moeten worden. Heeft iemand zelf al keuzes gemaakt en ergens opgeschreven? Of is er een wensenboekje voor de uitvaart ingevuld? 

Als u een verzekering hebt is het de vraag of u ook wilt dat deze verzekering de uitvaart verzorgt, of kiest u voor een onafhankelijke uitvaartbegeleider die u kan helpen om de keuzes te maken die bij u passen?

Rond het overlijden helpen wij u graag om met liefdevolle aandacht de tijd te nemen voor deze verschillende keuzes. Niet alles hoeft in die eerste momenten besloten te worden, er is tijd en ruimte om stil te staan bij het verlies en in de dagen tussen overlijden en het afscheid wordt u begeleid op een manier die bij u past en vinden we samen een invulling voor het afscheid zoals dat past bij degene van wie jullie afscheid moeten nemen. 

Keuzes over de manier van opbaren en op welke plek u uw dierbare wilt opbaren. Maar ook de plek van het afscheid, welke locatie past bij u? Dat kan in een crematorium of begraafplaats, maar er zijn ook zo veel mooie andere plaatsen mogelijke waarbij u misschien veel meer het idee heeft dat dat past in de sfeer van het afscheid.

Samen gaan we op zoek naar de plek, de sfeer en de invulling om het afscheid zo vorm te geven dat u met een dierbare liefdevolle herinnering terug kunt kijken naar deze verdrietige tijd.

voorbereiden op het sterven

Voorbereiden

Als u wilt nadenken over uw eigen uitvaart omdat het sterven nadert, of als een naaste ziek is en u samen op zoek bent naar informatie rond het sterven, kom ik graag met u kennismaken. Een voorbespreking is een goede mogelijkheid om elkaar te leren kennen. U bent nergens toe verplicht...

Verder lezen...

bij het overlijden

Bij het overlijden

Rond het overlijden komt u in een intense en vaak emotionele periode terecht. Er moet veel geregeld worden en er is verdriet en misschien ook boosheid en ongeloof.Na het overlijden zal als eerste een arts het overlijden vaststellen. In de tussentijd kunt u ons bellen...


Verder lezen...

opbaren overledene, graszoden opbaring

Opbaren

Een belangrijke keuze is de plaats van de opbaring. Op welke plek wilt u in de komende dagen afscheid nemen van uw dierbare? Welke omgeving biedt daar de juiste sfeer voor, zodat u in alle rust nog bij de overledene kunt zijn om afscheid te nemen wanneer u dat wilt?


Verder lezen...

tussen overlijden en uitvaart

Tussen overlijden en uitvaart

Rond het overlijden komt u in een emotionele en intense periode terecht. Er moet veel geregeld worden, er is verdriet en soms boosheid of ongeloof. Als uitvaartbegeleider kom ik in deze periode om u hulp te bieden.


Verder lezen...

bijzondere uitvaart locaties

Locaties

Het is belangrijk dat op de dag van de uitvaart de locatie en de sfeer past bij u en de overledene: Dat er een stukje van het leven van de overledene zichtbaar wordt. Deze dag krijgt betekenis en waarde als “alles klopt”.


Verder lezen...

nazorg na de uitvaart

Nazorg

Na het grote verlies komt langzaam het besef van de nieuwe werkelijkheid zonder uw dierbare. De rouw om het verlies draagt ieder mens anders. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om.


Verder lezen...

Rond het overlijden van kinderen

Bij het sterven van een kind zijn er zo veel gedachtes en gevoelens die ons bezig houden.Het oneindig grote verdriet van een toekomst die niet uit zal komen. De grote liefde voor een kind die haar weg niet meer kan vinden.


Verder lezen...