bij overlijden van een dierbare dag en nacht bereikbaar: 06 1288 3557

Voorbereiden

Als u wilt nadenken over uw eigen uitvaart omdat het sterven nadert, of als een naaste ziek is en u samen op zoek bent naar informatie rond het sterven, kom ik graag met u kennismaken. Maar ook als het einde nog niet in zicht is kan een voorbereiding soms rust geven voor uzelf en uw naasten. Een voorbespreking is een goede mogelijkheid om elkaar te leren kennen. Daarnaast biedt het u duidelijkheid over de mogelijkheden en de kosten rond het afscheid. Vanzelfsprekend is deze kennismaking geheel vrijblijvend. U bent nergens toe verplicht en kunt ook rustig een gesprek met een andere uitvaartbegeleider voeren. U kiest uiteindelijk de persoon of organisatie die het beste bij u past!

Na afloop van de voorbespreking ontvangt u van mij een vrijblijvende kostenbegroting zodat u weet waar u aan toe bent als het moment van afscheid nemen zich aandient.

Daarom is een voorbespreking zo fijn voor u en uw naasten. U staat niet onder tijdsdruk om snel een keuze te maken. Soms, als het overlijden onverwacht is, dan wordt een keuze voor een uitvaartbegeleider vaak in hele korte tijd gemaakt. Maar ook hier heeft u de ruimte en de tijd om zich te oriënteren en hoeft u niet voor de “eerste de beste” te kiezen.

Wensen bespreken en vastleggen

Ook kunt u zich goed voorbereiden door met uw naasten te spreken over uw wensen. Een wensenboekje kan daarbij handreikingen en ideeën geven om het gesprek vorm te geven en uw wensen vast te leggen. U kunt zo’n wensenboekje aanvragen met onderstaand formulier.

Inspiratie

Susanne Duijvestein heeft een prachtig boek geschreven over anders afscheidnemen: “Afscheid nemen kan anders. Ook je uitvaart mag je liefde voor het leven weerspiegelen: van een ceremonie in je eigen tuin tot een begrafenis in het bos, van een zelfgemaakte wade tot rijden met eigen auto, er kan meer dan de meeste mensen weten. Bovendien moeten we ons veel bewuster zijn van wat we na onze dood achterlaten op de planeet.” Het boek geeft mooie handvaten om u voor te bereiden op een liefdevol afscheid.

Wensenboekje

Een voorbereiding op het sterven kan rust geven in de laatste levensfase. Daarvoor bied ik een wensenboekje aan dat kan helpen om uw gedachten over dit onderwerp vorm te geven. Het kan helpen als gespreksdocument om het onderwerp met uw naasten bespreekbaar te maken en het biedt inspiratie voor de vele mogelijkheden die er zijn. 

Als u onderstaand formulier invult dan ontvangt u een gedrukt exemplaar per post.

Share the Post:

Andere berichten