• Bij overlijden van een dierbare dag en nacht bereikbaar: 06 1288 3557

ervaringen

Familie Sinnige - november 2021
Familie Sinnige - november 2021Amersfoort
Lees verder
“In november hebben mijn broer en ik voor het eerst kennisgemaakt met Immanuel Baan tijdens een oriënterend gesprek over de vele mogelijkheden voor de uitvaart van onze moeder, die plotseling erg achteruitging. Toen wij duurzaamheid als een wens van onze moeder noemden, liet Immanuel ons foto’s zien van een wilgenmand en een hennep gewaad. De rouwbakfiets vonden wij ook een geweldig idee, vooral omdat onze moeder haar hele leven bijna alles op de fiets had gedaan. Toen zij de volgende dag overleed, gaf Immanuel ons alle ruimte om nog even een paar uur alleen met onze moeder te zijn. Hij nam daarna alle tijd om haar samen met mij heel liefdevol te wassen en mooi op te baren. Wanneer bleek dat het crematorium geen plek had voor de uitvaartdienst, ging Immanuel op zoek en vond een heel passend alternatief, dat zelfs beter werkte voor wat wij in gedachten hadden. Dankzij het geduld, de deskundigheid en rustige benadering van Immanuel, kunnen wij terugkijken op een heel bijzondere uitvaart voor onze moeder, helemaal in haar stijl.”
Familie de Zwaan - augustus 2021
Familie de Zwaan - augustus 2021Veenendaal
Lees verder
"Een jaar geleden is onze vader van ruim 92 jaar overleden. Het was heel prettig om Immanuel als begeleider van het uitvaart proces in ons midden te hebben. Onze wensen werden gehoord en konden vervuld worden. Heel fijn ook dat Immanuel net die extra aandacht had voor zaken waar we zelf niet aan gedacht hadden. Ook had hij oog voor wat mijn "stoere" moeder nodig had, die extra aandacht deed haar goed. Vandaag hebben we de as uitgestrooid en kijken we terug op een goed afscheid van mijn vader.
Heel hartelijk dank voor je enorme betrokkenheid"
Familie Wijsman - juli 2021
Familie Wijsman - juli 2021Amersfoort
Lees verder
"Immanuel heeft ons bij het begeleiden van de uitvaart van onze moeder erg fijn geholpen. Zijn rustige en belangstellende stijl van communiceren en het geven van ruimte voor hetgeen wij zo voor ons zagen, heeft geleid tot een hele mooie en intieme uitvaart. Gehouden buiten in de boomgaard, van de Theetuin Heyligenberg in Leusden. Een mooie en rustige buitenlocatie. De samenwerking met Immanuel hebben we als zeer prettig ervaren. Zijn belangstelling en betrokkenheid gaven lucht en licht aan de uitvaart. Dankjewel Immanuel!"

Familie Selman - februari 2021
Familie Selman - februari 2021Houten
Lees verder
"Immanuel heeft de uitvaart van mijn schoonmoeder begeleid. "Met liefdevolle aandacht" maakt hij helemaal waar. Immanuel, bedankt voor jouw prettige en rustige begeleiding."
Familie Den Herder - januari 2021
Familie Den Herder - januari 2021Zutphen
Lees verder
"Onze meervoudig gehandicapte dochter is eind januari plotseling overleden. Wij zijn heel erg blij dat Immanuel ons heeft begeleid in de dagen na het overlijden en bij de uitvaart. Het was voor Immanuel een geheel nieuwe situatie om samen te werken met ouders en twaalf broers en zusters. Hij gaf ons alle ruimte om deze uitvaart geheel op ons eigen wijze vorm te geven met elkaar, met zo min mogelijk inmenging van buitenaf. Wij zijn hem zeer dankbaar voor de wijze waarop hij dit heeft gedaan."
Familie Palfrey - januari 2021
Familie Palfrey - januari 2021Amsterdam
Lees verder
"Onze moeder was als de grond onder onze voeten. Toen zij plotseling overleed voelde het alsof de bodem onder ons wegzakte. In deze roerige tijd begeleidde Immanuel ons met onbevangen rust en deskundigheid in het vormgeven van een passend afscheid. Hij ontfermde zich over de fysieke processen van onze overleden moeder en gaf subtiele aanzetten voor onze rouwverwerking. Ook voor onze kinderen kregen wij vele handreikingen. Immanuel is zowel door zijn persoonlijkheid als door zijn natuurlijke alomvattende benadering van ‘afscheid nemen’ een baken geweest tijdens dit precaire gebeuren. Zijn kracht is, zodanig te kunnen afstemmen, dat de uitvaart in volledige vrijheid gekozen kan worden en voor elke situatie precies vormgegeven kan worden vanuit de wensen en behoeften van de nabestaanden. Zijn flexibiliteit en vermogen om nabestaanden in een dergelijke situatie tot hun intuïtie te laten komen, zodat zij een eigen afscheid kunnen vormgeven (ook al hebben ze hier niet eerder over nagedacht), is bewonderenswaardig.
Wij zijn dankbaar dat het afscheid van onze moeder ‘in Immanuel’s handen lag’. "
Familie De Waele - augustus 2020
Familie De Waele - augustus 2020Amersfoort
Lees verder
"Immanuel Baan heeft ons met betrokkenheid en echte aandacht bijgestaan. In de voorbereiding, tijdens, en ook na de uitvaart."
Familie van IJzendoorn - juni 2020
Familie van IJzendoorn - juni 2020Nijmegen
Lees verder
"Immanuel is een heel prettige man die goed afstemt in het contact. Hij heeft er voor gezorgd dat we in corona tijd een heel mooi en waardig afscheid (in de buitenlucht) konden houden voor mijn moeder. Praktisch was alles heel erg goed geregeld, maar er was ook aandacht voor ons en ons verdriet. We hopen hem natuurlijk niet op korte termijn weer nodig te hebben, maar raden hem zeker aan iedereen aan."
Familie Van Eijk - juni 2020
Familie Van Eijk - juni 2020Baexem
Lees verder
"Afgelopen mei was de uitvaart van onze vader/schoonvader, waarbij Immanuel met zijn bakfiets hem van huis uit naar het crematorium heeft gefietst. Het was prachtig en Immanuel was prettig om in het gezelschap erbij te hebben. Mede dankzij zijn bijdrage hebben we hele mooie herinneringen aan deze dag ! Bedankt!"
Familie van Oosterom - juni 2019
Familie van Oosterom - juni 2019Zeist
Lees verder
"Immanuel Baan heeft afgelopen juni de uitvaart van onze moeder verzorgd. Hij heeft ons rustig en met veel aandacht begeleid in alle keuzes en we konden aangeven wat we graag wilden. Veel dank, Immanuel!"